Украйна наложи тежки санкции на най-богатата рускиня


Украйна наложи тежки санкции на най-богатата рускиня
Снимка: Getty Images

7141

Украинският президент Владимир Зеленски подписа указ за налагане на икономически санкции срещу най-богатата жена в Русия Татяна Бакалчук, основателката на онлайн магазина Wildberries, съобщи "Интерфакс-Украйна".

Освен руските Wildberries, под санкциите попадат и подразделенията на компанията в Украйна, както и в Полша, Армения, Беларус, Киргизстан и Казахстан. Ограниченията засегнаха и редица организации, свързани с Донецката народна република и Крим. Всички активи на тези компании са блокирани, забранен им е транзит на ресурси, полети и транспорт през територията на Украйна, наложена е забрана за трансфер на технологии и права на интелектуална собственост върху тях, както и забрана за изтегляне на капитал от територията на Украйна.

Коя е Татяна Бакалчук?

Основателката на онлайн магазина Wildberries Татяна Бакалчук стана най-богатата жена в Русия през февруари тази година. От началото на годината тя е спечелила 443 милиона долара, увеличавайки състоянието си до 9,53 милиарда долара. Това надхвърля стойността на активите на Елена Батурина, която бе най-богатата рускиня от 2004 г. насам.

Бакалчук сред 20-те най-заможни хора в Русия и е единствената жена предприемач в страната, която влиза в топ 50 на най-богатите хора в историята. Кои са най-богатите наследници на руските олигарси?

Милиардерката ​​е от корейски произход, майка на 4 деца и бивш учител по английски език. През 2004 г. основава Wildberries със съпруга си, докато е в майчинство. Първоначално двойката продава женско облекло от каталозите на Otto и Quelle, но асортиментът постепенно се разширява и сега сайтът предлага голямо разнообразие от продукти.

Компанията ѝ извършва онлайн търговия в 9 държави от бившата ОНД, а десетки милиони клиенти посещават онлайн магазина всеки месец.

Още от Богатство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички