Бившата съпруга на Джеф Безос ще даде половината си богатство за благотворителност

Бившата съпруга на Джеф Безос ще даде половината си богатство за благотворителност
Източник: Getty Images/Guliver

Маккензи Безос, която стана третата най-богата жена в света след развода си с основателя на Amazon Джеф Безос, е подписала т.нар Giving Pledge - обет, с който обещава да дари половината от богатството си за благотворителни каузи по време на живота си или в завещанието си.

"Имам непропорционално количество пари. Подходът ми към филантропията ще продължи да бъде внимателен. Ще отделям време, усилия и грижи. Но няма да чакам. И няма да спра, докато сейфът не се изпразни", пише Маккензи Безос в отворено писмо, публикувано на сайта на Giving Pledge.

В продължение на над 20 години тя бе омъжена за създателя на гиганта в онлайн търговията Amazon Джеф Безос. При развода Маккензи получи 35,6 млрд. долара под формата на акции. 

Самият Джеф я поздрави в Twitter за решението ѝ да се посвети на благотворителността. Той обаче не е подписвал същия обет, макар да има над 130 млрд. долара.

Обетът Giving Pledge бе започнат от Бил и Мелинда Гейтс и Уорън Бъфет през 2010 г. Той приканва най-богатите хора в света да дадат поне половината си състояние за добри каузи. Известни имена, които до момента са се включили в него, са Марк Зукърбърг, Илън Мъск, Ричард Брансън, Лари Елисън, Майкъл Блумбърг и др.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.