Дори шефът на Apple Тим Кук е притеснен от вманиачаването по телефоните

Дори шефът на Apple Тим Кук е притеснен от вманиачаването по телефоните
Източник: Getty Images/Guliver

Острата зависимост от мобилните телефони е сериозен проблем в днешно време. Дори папа Франциск наскоро говори за нея пред група младежи в Рим, като нарече постоянното взиране в екрана на смартфона "наркотик". Изненадващо с него се съгласи не кой да е, а изпълнителният директор на Apple Тим Кук.

На събитие, организирано от Time, Кук заяви, че децата наистина прекарват твърде много време на телефоните си, както и родителите им.

Помолен за коментар на изследване, според което американците пипат телефоните си по над 2000 пъти на ден, той каза: "О, това не бива да се случва". По думите му за Apple никога не е било цел да накара хората непрестанно да ползват устройствата си и това не е част от бизнес плана ѝ.

Според Кук обсебването от телефоните може всъщност да навреди на комуникацията. И всеки трябва да направи една проста промяна - да обръща повече внимание на хората около себе си, вместо на устройствата. 

"Всеки път, когато хванете телефона си, значи пренебрегвате човека срещу вас. Ако гледате в екрана повече, отколкото в очите на другия, правите грешното нещо", допълни шефът на Apple.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.