Какво е да си неземно богат - Уорън Бъфет споделя

Какво е да си неземно богат - Уорън Бъфет споделя
Източник: Getty Images/Guliver

Кой не иска да има милиони в банковата си сметка? Парите може и да не носят щастие, но със сигурност носят спокойствие. Така авторката Бети Лиу, която интервюирала Уорън Бъфет за своята книга Work Smarts, си обяснявала нестихващия оптимизъм на милиардера.

Бъфет е сред най-известните инвеститори и е трети в света по богатство след Бил Гейтс и Джеф Безос. Той притежава около 74 млрд. долара.

Пред Inc.com Бети Луи споделя: "Попитах Бъфет какво е да си толкова богат. Той е познат като вечен оптимист и се чудех дали причината е, че не трябва да се тревожи за пари. Ако седиш върху камара от пари, няма как да не си доволен от живота. Отговорът му обаче ме изненада."

Оказва се, че според Бъфет парите не те променят, а само изострят водещите ти черти. 

"Ако си бил арогантен, преди да забогатееш, ще бъдеш още по-арогентен след това. Ако си бил грубиян, ще станеш още по-голям грубиян. Но ако си щедър, ще бъдеш още по-щедър. Парите и напредването на възрастта те тласкат по-далече по пътя, по който си поел. Има и изключения, но като цяло това е истината", казва милиардерът.

Така че парите не прикриват недостатъците ви, а по-скоро ги изваждат на повърхността. Имайте го предвид, когато си мечтаете за несметни богатства.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.