Мелинда Гейтс даде полезен съвет на всички работещи родители

Мелинда Гейтс даде полезен съвет на всички работещи родители
Източник: Getty Images/Guliver

Мелинда Гейтс е известен филантроп. Заедно със съпруга си Бил, основател на Microsoft и един от най-богатите хора в света, тя ръководи голяма благотворителна фондация, но се занимава и с доста други неща. Притежава например компанията Pivotal Ventures, която инвестира в различни проекти, включително такива, фокусиращи се върху проблеми на работното място.  

Госпожа Гейтс също така постоянно пътува по света, среща се със световни и бизнес лидер, проследява дали вложенията ѝ достигат до хората. Графикът ѝ е толкова натоварен, че понякога има срещи буквално през 20 минути, предаде Business Insider.

Но една от най-важните ѝ роли е тази на майка на три деца. А кой е топ съветът ѝ към всички работещи родители? Всеки ден, преди да се приберете вкъщи от работа, медитирайте за 10 минути. 

"Ако това ви се струва трудно, разделете времето на два пъти по пет минути. Например пет сутрин и пет вечер, точно преди да се приберете у дома. Това намалява стреса и ще ви помогне да сте по-възприемчиви към децата си, да се пренастроите по-лесно към техните проблеми, да им обърнете повече внимание", твърди Мелинда Гейтс. 

Съпругът ѝ Бил също наскоро сподели, че се е запалил по медитацията, макар първоначално да е бил скептичен към идеята.

Ето тук можете да прочетете 17 МЕДИТАЦИИ, КОИТО ЩЕ УСПОКОЯТ ХАОСА В ГЛАВАТА ВИ

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.