Милиардерът Марк Кюбан не си взимал почивка в продължение на 7 години

Милиардерът Марк Кюбан не си взимал почивка в продължение на 7 години

Днес той е един от най-богатите хора в САЩ със състояние от 4,1 млрд. долара. Но в началото на бизнес начинанията му Марк Кюбан преминал през доста тежки периоди.

На конференция в Далас наскоро предприемачът сподели, че живял в мизерен апартамент, където сам се научил да пише кодове. Също така в продължение на цели седем години не си взел почивка нито веднъж, не ходел на ваканции, а само работел.

Кюбан започва кариерата си през 80-те години, като продава софтуер. През 1982 г. създава компанията MicroSolutions, която след време продава за 6 млн. долара. Името му обаче става известно чрез следващия му проект - Broadcast.com, сайт, който в зората на интернет излъчвал на живо спортни, политически и други събития. През 1999 г. Yahoo купува Broadcast.com, а Кюбан печели 1 млрд. долара от сделката.

Освен че продължава да се занимава с бизнес. богаташът купува и баскетболния отбор Dallas Mavericks за 285 млн. долара през 2000 г. Познат е с емоционалните си реакции по време на мачове и много често е глобяван за груби коментари и действия срещу съдии.

Кюбан от години участва и в риалити предаването Shark Tank, където млади предприемачи представят идеите си пред утвърдени инвеститори и се опитват да получат финансиране. Американецът вече е спонсорирал около 100 проекта чрез формата.

Разбира се, остава му достатъчно и за харчене. Кюбан определено не е от скромните милиардери - има няколко огромни имота, два частни самолета и яхта. Трябва обаче да се отбележи, че е дарявал големи суми и за множество благотворителни каузи.

Дори след целия си успех предприемачът остава напълно отдаден на начинанията си. А девизът му е: "Работи така, сякаш някой действа по 24 часа на ден, за да ти попречи да изпълниш плановете си".

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.