Мъск предложи помощ за спасяването на тайландчетата, блокирани в пещера

Мъск предложи помощ за спасяването на тайландчетата, блокирани в пещера
Източник: Getty Images/Guliver

Предприемачът Илън Мъск предложи помощта си по ситуацията в Тайланд, която прикова вниманието на целия свят, а именно блокирането на 12 деца и треньора им по футбол в пещера.

Децата изчезнаха преди повече от 10 дни, а преди два стана ясно, че са живи, но не могат да излязат заради високото ниво на водата, причинено от обилните валежи. Възможно е спасяването им да отнеме цели четири месеца, тъй като трябва или да се изчака водата да спадне, или те да бъдат научени да се гмуркат. Междувременно им бяха осигурени храна и лекарства.

Потребител на Twitter попита шефа на Tesla и SpaceX дали би се включил в спасителната операция. "Предполагам, че тайландското правителство държи нещата под контрол, но бих бил щастлив да помогна, ако има някакъв начин", отговори му Мъск.

Не е много ясно с какво би могъл да допринесе предприемачът към спасителния екип, който е събран от цял свят. Все пак обаче Мъск има опит с дейности под земята, тъй като неговата компания Boring Company в момента прокарва подземни тунели под някои от най-големите градове в САЩ, по които да се движи новата супербърза транспортна система на милиардера.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.