Съоснователят на Microsoft Пол Алън почина на 65-годишна възраст

Съоснователят на Microsoft Пол Алън почина на 65-годишна възраст
Източник: Getty Images/Guliver

Милиардерът Пол Алън, който основа софтуерния гигант Microsoft с Бил Гейтс през 1970 г., загуби битката с рака. Той почина в понеделник на 65-годишна възраст.

"Моят брат беше забележително същество на всяко едно ниво. Докато повечето хора познаваха Пол Алън като технолог и филантроп, за нас той беше нашият обичан брат и чичо и невероятен приятел", заяви сестрата на Алън - Джоди в изявление, цитирано от AFP.

"Семейството и приятелите на Алън бяха благословени да изпитат неговата топлина и милосърдие.... В това време на загуба и скръб за нас, и много други, ние сме благодарни за загрижеността, която той демонстрираше всеки ден", казва още семейството му.

Алън се оттегли от Microsoft през 2000 г., но остана като съветник на компанията. Той е основател на компания Vulcan и собственик на спортни отбора.

"С огромна мъка съобщаваме за смъртта на нашия основател Пол Г. Алън, съосновател на Майкрософт и признат технолог, филантроп, строител на общност, природозащитник, музикант и поддръжник на изкуството", заявиха от Vulcan в изявление, предаде CNN.

Алън се лекуваше от рак през 2009 г. и беше в ремисия. Преди две седмици той заяви, че планира "да се бори агресивно" докато продължи да работи по своите проекти.

През 1983 г. той е диагностициран с болестта на Ходжкин, която представлява рак на лимфната система.

"Съсипан съм от смъртта на един от най-старите и най-скъпите ми приятели, Пол Алън. И в нашите училищни години, и в момента, когато основахме Microsoft, и след това, когато създадохме няколко благотворителни проекти, той винаги беше истински партньор и скъп приятел. Персоналните компютри нямаше да съществуват без него", каза в свое изявление другият съосновател на компанията Бил Гейтс.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.