За какво харчи милионите си Лео Меси - най-високоплатеният спортист в света


За какво харчи милионите си Лео Меси - най-високоплатеният спортист в света
Снимка: Getty Images/Guliver

13297

Мнозина смятат Лионел Меси за най-добрия футболист в света. Неговите безспорно големи успехи са му донесли и голямо богатство.

Според списание Forbes през предходната година (юни 2018 - юни 2019) Меси е бил най-високоплатеният спортист на планетата. Той е изкарал общо 127 млн. долара. Повечето са от заплатата му в "Барселона", но около 35 млн. идват от рекламните му договори с редица компании, сред които Adidas, Huawei, Gatorade, Mastercard и Pepsi.

Въпреки своята популярност, футболистът не парадира толкова много със състоянието си, колкото други негови колеги. Знае се, че живее близо до Барселона, в къща с градина, басейн и футболно игрище. Той продължава да поддържа и родния си дом в Аржентина, макар че никой не живее там.

От време на време Меси ползва частни самолети, за да пътува със семейството си - съпругата си Антонела и трите си деца. От профила му в Instagram разбираме, че те обичат луксозните почивки, както и че понякога се срещат със световни звезди като колумбиеца Малума например.

Като цяло обаче Меси не използва профилите си в социалните мрежи, за да изкарва пари чрез рекламиране на продукти, както прави конкурентът му Кристиано Роналдо. Основно споделя свои снимки или такива със семейството или съотборниците си.

Аржентинецът има и своя благотворителна организация - The Lionel Messi Foundation, която работи с уязвими деца по цял свят. През 2017 г., в партньорство с UNICEF, тя строи класни стаи в Сирия.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички