Американските пазари почиваха заради деня на президентите

Американските пазари почиваха заради деня на президентите
Източник: Getty Images/Guliver

Понеделник бе спокоен ден поради това, че пазарите в САЩ и Канада бяха затворени. Американският вицепрезидент Майк Пенс се срещна с някои европейски лидери. Пенс заяви, че САЩ са все още са ангажирани с НАТО. Доналд Туск приветства добре новината, заявявайки, че “САЩ и Европа просто трябва да практикуват това, което проповядват”.

В Германия индексът на производствените цени за януари надмина очакванията, покачвайки се с 2.4% спрямо 1.0% за предходния период. Очакванията на икономистите бяха за повишение от 2%. Въпреки тези добри новини еврото отслабна отново, достигайки 1.0630 спрямо долара.

Доларовият индекс, който показва изменението на щатската валута спрямо шест основни валути, се повиши с половин процент до 100.79.

Сред основните валути най-силно представяне записа британската лира.

Почивка и за дълговите пазари отвъд океана

Спредът между 10- годишните гръцки облигации и 10- годишните германски дългови книжа намаля, след като инвеститорите виждат желание от страна на Гърция да се върне на пазара на дълг.

Европейските пазари със смесено представяне

Европейските пазари започват седмицата със смесено представяне. Водещият германски индекс DAX се покачи с 0.60% докато френския CAC 40 отстъпи с 0.05%. FTSE 100 остана без сериозно изменение на нива от 7 299.86 пункта.

Акциите на Royal Bank of Scotland се повишиха с 6.8%. В същото време ценните книжа на Unilever се сринаха със 7.8%, след като стана ясно, че Kraft Heinz ще оттегли офертата за покупка на Unilever, която бе на стойност 143 млрд. долара.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.