Използвайте тези 6 трика, за да избегнете преяждането по празниците

Използвайте тези 6 трика, за да избегнете преяждането по празниците
Източник: iStock/Guliver

Всеки обича да се отпусне по Коледа и да си хапне от домашно приготвените вкусотии. Дори и по празниците обаче трябва да се храним с мярка. В крайна сметка целта е да прекараме време с близките си и да си починем, а не да не станем от масата дни наред. Чрез тези няколко трика ще можете да избегнете така неприятно преяждане по празниците.

1. Не сядайте на трапезата съвсем гладни. Хапнете нещо малко предварително, но нека да не е мазно или сладко. Най-добре плод или зеленчук.

2. Ограничете алкохола. Освен че е изключително калоричен, той увеличава апетита. Една-две чаши са ви достатъчни. Добре е да пропуснете и газираните напитки, заменете ги с вода.

3. Използвайте по-малка чиния. Ако пред себе си имаме по-голяма, подсъзнанието ни инстинктивно ни кара да я напълним.


4. Изберете качеството пред количеството. Вземете си само от едно нещо, което наистина обичате, вместо по много от всичко.

5. Яжте бавно. Наслаждавайте се на вкуса. На стомаха му отнема около 15 минути да сигнализира мозъка, че е пълен, така че не се тъпчете набързо.

6. Раздвижете се леко след вечеря. Направете си кратка разходка из квартала или поиграйте с децата и домашните си любимци.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.