Десетки компании затварят всичките си обекти заради погребението на Елизабет II


Десетки компании затварят всичките си обекти  заради погребението на Елизабет II
Снимка: Getty Images

5947

McDonald's ще затвори всички свои ресторанти във Великобритания в понеделник, 19 септември, в знак на почит към кралица Елизабет II в деня на нейното погребение, информира BBC. Веригата за бързо хранене, която има около 1300 обекта на Острова, съобщи, че всички те ще бъдат затворени до 17:00 часа през деня. Кралицата, най-дълго управлявалият монарх на Великобритания, почина на 8 септември в шотландското си имение в Балморал. Кетчупът Heinz и други популярни марки сменят опаковката си заради смъртта на Елизабет II

John Lewis, Waitrose, Asda, Primark и много други фирми вече заявиха, че също ще затворят в понеделник, за да отдадат почит.

Според говорител на McDonald's компанията е решила да затвори ресторантите, тъй като „иска да позволи на служителите си да отдадат почитта си към Елизабет II по начина, по който те решат“.

В изявление в Twitter McDonald's пише: „В чест на Нейно Величество кралица Елизабет II и за да могат всички в McDonald's да отдадат почитта си, нашите ресторанти във Великобритания ще бъдат затворени от полунощ до 17:00 часа в понеделник, 19 септември.“

Доставките също няма да бъдат налични преди 17:00 часа.

Компанията обясни, че работното време и услугите може да варират след този час и посъветва клиентите си да проверят, преди да отидат в някой от ресторантите.

Други вериги за бързо хранене пък предприемат различни подходи. Ресторантите на Domino's ще отворят в 12 ч. в понеделник, след края на церемонията, малко по-късно от стандартното им работно време в 11 ч. Как се промени британската икономика при Кралица Елизабет Втора?

Правителството пише на своя уебсайт, че това „ще позволи на хора, фирми и други организации да изразят почитта си към Нейно Величество и да отбележат нейното управление, като същевременно отбелязват последния ден от периода на национален траур“.

Въпреки че някои фирми може си позволят да затварят, няма законово право служителите да получат отпуск.

Във вторник Center Parcs срещна възмущението на гостите, след като ваканционният парк обяви, че планира да помоли гостите да напуснат петте обекта във Великобритания в деня на погребението на кралицата. Преместването би означавало някои гости да бъдат принудени да напуснат по средата на почивката си, само за да се върнат на следващия ден. След това туристическата фирма отмени решението си и заяви, че гостите, които не трябва да заминат в понеделник няма да бъдат задължени да напускат. Въпреки това хората, които трябва да пристигнат в понеделник, все още нямат право да се регистрират до 10 сутринта във вторник. 29 неща, които ще се случат, когато кралица Елизабет II почине

Cineworld пък съобщи, че ще затвори всички свои кина на Острова в деня на държавното погребение, като компанията има общо 128 кина във Великобритания и Ирландия.

Други големи компании, които вече също обявиха, че ще бъдат затворени на Острова в понеделник са: Aldi, Argos, Asda, B&Q, Blue Diamond Garden Centres, Center Parcs, Curry's, Dobbies Garden Centres, Harrods, Holland & Barrett, Homebase, Ikea, John Lewis, Lidl, Morrisons, Odeon cinemas, Pets at Home, Primark. Отиде си британската кралица Елизабет Втора

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

8 доста странни навика на кралица Елизабет II

Кралица Елизабет II ще спечели милиарди от зелена енергия

Най-голямото съкровище на британския кралски двор

5-имата монарси в Европа, които получават най-много пари от държавите си

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички