Втората най-голяма икономика в света удължава данъчните облекчения за чуждестранни работници до 2027 г.


Втората най-голяма икономика в света удължава данъчните облекчения за чуждестранни работници до 2027 г.
Снимка: Pixabay

2314

Втората най-голяма икономика в света, Китай, ще удължи политиката си за преференциално данъчно облагане на чуждестранни работници в страната до края на 2027 година, посочват от китайското финансово министерство. Решението идва на фона на затрудненията на мултинационалните компании, опериращи в страната, да набират квалифицирани кадри след COVID локдауните, предава Reuters.

През 2022 година правителството предложи премахване на политиката за предоставяне на необлагаеми надбавки на чуждестранните работници, но в крайна сметка реши да удължи програмата до края на тази година.

Чуждестранни търговски камари и бизнес организации в Китай търсеха яснота дали правителството ще удължи схемата, която позволява на чуждестранните работници да се възползват от приспадане на облагаеми удръжки върху наема на къща, образованието на децата, езиковото обучение и други разходи.

„Вярваме, че това ще помогне за ограничаване на по-нататъшното изтичане на квалифицирани международни таланти, като същевременно ще предостави на мултинационалните компании яснота относно тяхната стратегия за таланти по отношение на разполагането на чуждестранен персонал и структурирането на техните пакети”, казва Китан Пател, старши директор на Китайско-британски бизнес съвет.

„Това съобщение за разширяване на съществуващия режим на данък върху доходите на физическите лица е истинска декларация за ангажимент от китайското правителство към мултинационалните компании, опериращи тук.”

Тъй като китайската икономика се забавя, властите се борят да съживят чуждестранните инвестиции, като глобалните фирми не са впечатлени от новите стимули, които според тях са далеч от схемите, използвани някога за привличане на чуждестранни капитали.

Закуска за 70 стотинки: Ето как изглежда дефлацията в Китай

Защо Китай може никога да не забогатее?

Най-големите икономики в света през 2075 година: Очакват се сериозни размествания

Икономиката на Китай е в много по-лошо състояние, отколкото всички си мислят

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички