Започва поетапното пускане на парното в София и други градове


Започва поетапното пускане на парното в София и други градове
Снимка: iStock

5449

"Топлофикация София" започва поетапно пускане на парното в столицата, съобщиха от дружеството.

Според регламентацията общото включване на отоплението в София може да започне след 3 последователни дни със средна температура за 24 часа по-ниска от +12°C и прогноза за трайно застудяване. Данните от НИМХ сочат, че от 9.11.2022 г. се очаква средноденонощните температури да паднат до +10 С°.

Пускането на топлинната енергия ще започне първо в училища и детски градини, а след това и към административните и жилищни сгради. Цена на топлото: Кой начин на отопление ще ни излезе най-евтино тази зима?

Преди пускането на отоплението клиентите трябва да са приключили с всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, където вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена. Енергийно бедните у нас: Колко тежка ще е предстоящата зима за тях?

Освен това клиентите трябва да отворят на максимално вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнителното им обезвъздушаване. Важно е абонатите да проверят дисплеите на електронните топломери, монтирани върху радиаторите и в случай на нередност да се свържат със своя топлинен счетоводител.

При максимално ограничаване на достъпа до абонатната станция в сградата ще възпрепятствате евентуални манипулации и кражби на топлинна енергия. От столичната Топлофикация припомнят, че това ще гарантира качественото и надеждно топлоснабдяване на имотите и правилното отчитане на консумираната топлинна енергия.

В Пловдив и Русе парното вече заработи. В Перник това ще стане на днес, 8 ноември, а в Бургас - поетапното включване започва в четвъртък, 10 ноември. КЕВР реши парното да поскъпне "само" с 40%

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Предлагат компенсации и за бита, за да не се откажем от парното

Ще има ли по-евтини ток, парно, газ и вода за бедните?

Най-добрите радиатори за парно през 2022 г.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички