Депутати се отцепват от Има такъв народ, Слави ги обяви за продажници и предатели


Депутати се отцепват от Има такъв народ, Слави ги обяви за продажници и предатели
Снимка: Print Screen

5832

Току-що получих информация, че депутати от "Има такъв народ" ще напуснат парламентарната ни група. И ще подкрепят Кирил Петков и Асен Василев. Най-вероятно са купени с пари и постове. То ще се види и кой какъв ще стане". Това написа в своята Facebook страница лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

Поводът за коментара му е въз основа на слухове, че 7 депутати от партията са решили да се отцепят. Те ще излязат от групата, въпреки че още нямат твърда уговорка с "Продължаваме промяната", а тепърва ще очакват оферти за партньорство. Според информацията депутатите са организирани от подалия оставка спортен министър Радостин Василев, който бил против решението на Трифонов за напускане на управлението.

Твърди се, че става дума за Николай Радулов, Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Ивайло Христов, Деян Петков, Христинка Иванова, Георги Георгиев. Сред имената беше и това на организационния секретар на партията Виктория Василева, но по-рано категорично е отрекла това да е вярно.

"Не е нужно да съм врачка, за да позная, че те ще изговорят купища лъжи и измислици в стилистиката на Кирил и Асен, само и само да оправдаят постъпката си и да успокоят гузната си съвест. Само че предателството си е предателство и предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях. В крайна сметка, за мен властта може да не е самоцел, но за други явно е. Те трябва сутрин да се гледат в огледалото. Такъв е животът. Истината е, че от цялата тази история изпитвам срам, но и облекчение. Защото в битка е по-добре до рамото ти да има приятели, отколкото предатели", се казва още в поста на Трифонов.

Припомняме, че по-рано през деня депутатът от "Продължаваме промяната" Атанас Михнев обяви, че партията е намерила 12 депутати и мнозинството в парламента ще да бъде запазено след напускането на "Има такъв народ".

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

ИТН били във властта заради обществени поръчки

Спор за милиарди извадил партията на Слави от властта

"Действат като ГЕРБ, трябва да бъдат спрени": Слави Трифонов обясни развода с Кирил Петков и Асен Василев

Още от Бюджет и финанси


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички