Mastercard и борсата Gemini пускат крипто кредитна карта


Mastercard и борсата Gemini пускат крипто кредитна карта
Снимка: Gemini

4995

Mastercard и американската борса за криптовалути Gemini ще пуснат първата по рода си кредитна карта, която ще "възнаграждава" потребителите с криптовалути при покупки.

Потребителите ще получават до 3% от стойността на покупката в bitcoin или друга криптовалута, когато тя е направена с виртуални валути от сметката на картодържателя в платформата Gemini, съобщават от компанията. Издател на картата ще бъде WebBank, която е дигитална финансова институция, базирана в американския щат Юта. Coinbase стана публична с оценка от близо 100 млрд. долара

За продукта беше съобщено още през януари тази година, като засега 140 хил. души са заявили, че искат да ползват услугата, посочват от Gemini. Потребителите ще имат достъп до промоционални оферти от някои търговци. Кредитната карта ще бъде налична само за територията на САЩ.

Новината е поредно доказателство, че гигантите в бизнеса с разплащания гледат с оптимизъм към криптовалутите, след като преди месец PayPal също съобщи, че стартира услуга за разплащане с дигитални валути. През февруари Mastercard обяви, че през настоящата година ще предложи поддръжка за някои криптовалути на платформата си. Големият им конкурент в лицето на Visa също заяви, че ще позволи трансакции с виртуални валути в системата си.

Gemini е борса за криптовалути основана от близнаците Камерън и Тайлър Уинкълвос, които станаха печално известни в миналото, като хората съдили Марк Зукърбърг, че е откраднал идеята за Facebook от тях. Делото приключи със споразумение, като на близнаците бяха платени 45 млн. долара под формата на акции и 20 млн. долара пари в брой.

В последствие, Уинкълвос успяха да се превърнат в едни от най-популярните инвеститори в криптовалути, като според някои източници, именно те са първите милиардери от виртуални валути в света. По данни на Forbes, състоянието на 39-годишните братя възлиза на общо 6 млрд. долара.

Още от Бюджет и финанси


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички