COVID в САЩ: По-тежка вълна, въпреки ваксините


COVID в САЩ: По-тежка вълна, въпреки ваксините
Снимка: iStock/Guliver

5437

Повече от 100 хиляди души са хоспитализирани с Ковид в САЩ - ниво, достигнато за първи път от януари насам, отчитат здравните власти в САЩ, предаде CNN, цитирана от БГНЕС. Ню Йорк е първият град в САЩ, който ще изисква ваксинационен сертификат за ресторанти и фитнеси

Тази цифра показва драстично увеличение на пациентите, заболели от силно заразния вариант Делта. Заболеваемостта е два пъти по-висока спрямо същия ден на миналата година, когато все още нямаше налични ваксини. 

И все пак, по-голямата част от пациентите в болниците не са ваксинирани, съобщи д-р Пол Офит, член на консултативния комитет на САЩ по храните и лекарствата. "Числата сега в много отношения са по-лоши от миналия август", каза Офит. "Миналия август имахме напълно податливо население (и) нямахме ваксина. Сега едва половината от гражданите са ваксинирани, но въпреки това хоспитализациите растат", допълни лекарят.

Хоспитализациите и случаите на Covid-19 скочиха рязко от края на юни, тъй като вариантът Делта става все по-разпространен в САЩ.

Повече от 100 317 пациенти с Covid-19 са настанени към момента в болници - това е шест пъти повече спрямо цифрите от преди девет седмици, отчитат от Министерството на здравеопазването. Дания премахва всички коронавирусни ограничения от 10 септември

САЩ регистрира повече от 152 400 нови случая на Covid-19 за ден през последната седмица - 13 пъти повече спрямо тези преди около девет седмици, според данни на университета Johns Hopkins.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички