Германия планира „лек локдаун“ от 28 декември


Германия планира „лек локдаун“ от 28 декември
Снимка: iStock

3461

Властите в Германия възнамеряват от 28 декември да въведат в страната „лек локдаун“, въпреки предварителните си планове да не се затягат ограниченията за ваксинирани и преболедували COVID-19. Германия наложи задължително ваксиниране и тежки мерки за неваксинираните

По информация на портала Focus Online такъв текст съдържа проектът за нови мерки, който се очаква да бъде приет на утрешното заседание на правителството.

Ограниченията се налагат заради разпространението на щама Омикрон и ще засегнат всички граждани, независимо дали са ваксинирани, преболедували или не, съобщи списание „Билд“.

Канцлерът на Германия Олаф Шолц ще проведе разговори с ръководителите на регионалните правителства, в които централна тема ще бъде разпространението на коронавируса. Експертният съвет от епидемиолози вече препоръча за борба с коронавируса да се въведат ограничения на конткатите. Ако бъдат въведени тези ограничителни мерки, този локдаун на практика ще бъде третият от началото на пандемията.

Считано от 28 декември, участниците в частни срещи за ваксинирани и преболедували не трябва да надвишават 10 души. Това изискване ще ваши както за срещи на закрито, така и на открито. По-рано ограниченията действаха само за неваксинирани граждани. Сега се дава възможност да се срещат представителите само на две домакинства или семейства, като членовете във всяко от тях не бива да са повече от двама.

От 28 декември ще бъдат окончателно затворени всички клубове и дискотеки. По-рано за тях важаха ограничения, според които на посетителите беше забранено да танцуват. Австрия наложи пълен локдаун и задължителна ваксинация

С цел забавяне на разпространението на варианта Омикрон, са необходими по-нататъшни ограничения на контактите за ваксинирани и преболедували, гласи проектът на правителственото решение.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички