Япония ще проучва вредят ли ваксините


Япония ще проучва вредят ли ваксините
Снимка: Getty Images/Guliver

2585

Министерството на здравеопазването, труда и социалните грижи на Япония, след началото на ваксинацията срещу коронавируса ще проведе мащабно проучване сред населението за възможни странични ефекти. Това съобщи телевизионният канал NHK, предаде БГНЕС. 

Изследването ще се проведе чрез проучвания в социалните медии. Очаква се да започне през април. Общо се планира да бъдат интервюирани около 3 милиона души - по 1 милион за всяка от трите ваксини, които японското правителство купува. След това всички получени данни ще бъдат анализирани и екип от експерти ще изготви доклад за това дали някакви симптоми или заболявания са свързани с ваксинацията. 

На 14 февруари Министерството на здравеопазването, труда и социалните грижи на Япония одобри използването на ваксината, произведена от американската фармацевтична компания "Pfizer" в страната. Очаква се ваксинациите да започнат на 17 февруари. На първо място това ще засегне около 4 милиона медицински и социални работници. Второ, около 36 милиона души над 65 години ще бъдат ваксинирани. Тогава кампанията ще бъде разширена до 8,2 милиона души в Япония с хронични заболявания и до май други категории граждани ще могат да получат ваксини. 

Миналата година Япония подписа споразумения за доставка на ваксини за COVID-19 с Pfizer, както и с британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca и американската фирма за биотехнологии Moderna.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички