Китай допуска коронавирусът в Ухан да е внесен с полуфабрикати


Китай допуска коронавирусът в Ухан да е внесен с полуфабрикати
Снимка: iStock

2068

Специалистите от Центъра за контрол и предотвратяване на масовите заболявания в Китай призоваха Световната здравна организация (СЗО) да провери версията COVID-19 да внесен в Ухан върху опаковка от замразени полуфабрикати, съобщи вестник Global Times. Китай атакува предстоящ доклад на САЩ за произхода на Covid-19

Според изданието, цитирано от БГНЕС, експертите от центъра са сравнили информацията за болни от COVID-19 в Пекин и Далян с образци, събрани от опаковките на полуфабрикати. Получените резултати говорят за това, че вирусът може да е бил внесен заедно с продуктите от друга държава или от друг район на Китай. Китайските специалисти допускат, че огнището на заболяването в Ухан може да има привнесен характер.

Локално огнище на COVID-19 бе регистрирано през лятото на 2020 г. в североизточния китайски град Далян. Там беше установено разпространението на коронавирус сред служителите на компанията Kaiyang Shijie, свързана с търговията с морски дарове. Какво прикрива Китай за Covid-19?

През октомври 2020 г. водещият специалист от Центъра за контрол на масовите заболявания в Китай У Цзуню допусна, че избухването на COVID-19 в Ухан може да се дължи на вноса на морски дарове. Епидемиологът направи сравнение между тези локални огнища, тъй като всеки път вирусът се появяваше на места, където се търгува с риба, включително купена в чужбина.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички