Колко струва лечението на коронавирус в САЩ?


Колко струва лечението на коронавирус в САЩ?
Снимка: iStock

72697

Тестовете за коронавирус са безплатни в САЩ, но лечението на смъртоносната болест е доста скъпо. Американците, които са заразени с Covid-19 и нямат здравна застраховка, ще трябва да платят десетки хиляди долари, ако искат да бъдат лекувани.

Приетите в болница с коронавирус, трябва да бъдат подготвени да платят между 42 500 и 74 310 долара, ако нямат здравна застраховка или ако застрахователната им компания реши, че лечението на Covid-19 не е включено в медицинският им пакет, съобщават от независимата застрахователна организация FAIR Health, цитирана от CNBC.

Но дори и здравно осигурените ще трябва да платят част от сума между 22 000 и 39 000 долара в зависимост от вида на здравната им застраховка.

6-дневно лечение в болница ще струва на неосигурените американци средно 73 300 долара, а на осигурените – част от сумата от 38 320 долара, която медицинските институции искат от застрахователните компании.

Мрачната прогноза на СЗО за Covid-19, която се сбъдна.

Все повече американци се надяват да прекарат леко смъртоносния вирус, така че да могат да се лекуват у дома. Ако обаче имат по-тежки симптоми, големият разход е неизбежен. В такъв случай е добре някой близък на пациента да следи какво лечение и лекарства му предписват, от което до голяма степен зависи размера на бъдещия разход.

В развихрилата се икономическа криза умението да останат здрави може да е ключово за финансовото оцеляване на много американци. Експерти съветват да се грижат за себе си, като си осигуряват достатъчно сън, спортуват и се хранят здравословно.

Непременно мийте ръцете си през целия ден, дезинфекцирайте твърди повърхности, избягвайте да докосвате лицето си и се опитвайте да поддържате колкото е възможно по-голяма социална дистанция, препоръчват специалистите.

САЩ е най-засегнатата държава в света от пандемията от коронавирус. Заразените са близо 300 000 (повече от тези в Испания и Италия взети заедно), а жертвите на Covid-19 са над 7000, половината от които са в Ню Йорк.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички