Нидерландия първа в Западна Европа връща затварянето


Нидерландия първа в Западна Европа връща затварянето
Снимка: iStock

9843

Нидерландия първа в Западна Европа ще наложи частичен локдаун в опит да спре нарастването на случаите нa Covid-19, съобщава Reuters.

Барове, ресторанти и магазини за несъществени стоки ще трябва да затварят в 19:00 часа в продължение на поне 3 седмици от събота. Хората ще бъдат призовани да работят от вкъщи колкото е възможно повече и няма да се допуска публика на спортни събития през следващите седмици. Училищата, театрите и кината ще останат отворени. Румъния върна вечерния час, наложи тежки забрани

Кабинетът на служебния премиер Марк Рюте ще вземе окончателно решение по-късно днес и ще обяви новите мерки по време на пресконференция, насрочена за 18:00 часа.

Новата вълна от инфекции оказа натиск върху болниците в цялата страна. Новото блокиране би означавало драстичен обрат в политиката за холандското правителство, което до миналия месец смяташе, че относително висок процент на ваксиниране ще означава, че може допълнително да облекчи мерките към края на годината.

Около 85% от пълнолетното холандско население е напълно ваксинирано срещу COVID-19. Досега бустерните дози са били предоставяни само на групи от хора със слаба имунна система, но от декември месец ще бъдат предложени и на хора на възраст 80 и повече години през декември.

Миналия месец приблизително 55% от пациентите в холандските болници и 70% от тези в интензивни отделения са били неваксинирани или само частично ваксинирани, показват данни, предоставени от Холандския институт по здравеопазване.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички