Още 2 жертви на коронавируса, заразените са над 300


Още 2 жертви на коронавируса, заразените са над 300
Снимка: iStock/Guliver

52019

Още двама българи починаха от коронавирус. Едната от жертвите е 55-годишен мъж, настанен в болницата в Благоевград. Той е от Разлог, работил е в Банско.

Починалият е един от тримата с Covid-19 в тежко състояние, които са приети в Благоевград. В реанимация от коронавирус се лекуват още майка и дъщеря.

По-рано днес почина мъж на 64 г., който е бил на лечение в "Пирогов". Така жертвите на вируса у нас вече са 5. Всички са на възраст над 50 години.

Кога се очаква пикът на коронавирус у нас, вижте тук.

Общият брой на заразените в България надхвърли 300. Тази нощ са установени 20 нови случая, с което болните от коронавирус се увеличават до 313, обяви началникът на националния кризисен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг.

11 от новозаразените са открити в столицата София, четирима – семейство с две деца в Бургас, двама в Пловдив – мъж на 83 години и жена на 47, като тя е здравен работник в неврохирургично отделение, двама в Кърджали – мъж на 71 и жена на 68 години от Ардино и един във Варна. Най-възрастният пациент е на 86 години, а най-младият – на 3.

Случаите на коронавирус в София вече са 200, половината от тях са приети в болница. 

Докога ще продължи карантината заради Covid-19, четете тук.

Някои от възрастните хора, заразени с вируса, се влошават много бързо. "Тревожно е състоянието на пациентите от по-високата възрастова група, включително и на 86-годишната жена, която се намира във ВМА.

Тя е пред интубация и с изключително тежка клинична картина, която се развива много бързо. За 4 дни от състояние без оплаквания до изключително сериозно състояние", каза още ген. Мутафчийски.

На въпрос относно това, че хиляди студенти се готвят да пътуват до САЩ на бригади в края на май, началникът на кризисния щаб отговори: "Хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде".

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички