Швеция затяга още повече ограниченията заради коронавируса


Швеция затяга още повече ограниченията заради коронавируса
Снимка: iStock

2895

Швеция призовава всички служители да работят от вкъщи, ако е възможно и ще наложи по-строги правила за социално дистанциране, заяви правителството по повод затягането на ограниченията, насочени към борба с нарастването на нови инфекции от Covid-19. Германия планира „лек локдаун“ от 28 декември

Новите правила ще изискват обслужване само на седящи места в барове и ресторанти, както и на по-големи обществени събития.

„Сега трябва да поемем съвместна отговорност и трябва да се адаптираме към новата реалност“, каза по време на пресконференция премиерът Магдалена Андершон, предаде БГНЕС.

„Разбирам, че мнозина са уморени от това – аз също, но сега имаме нов вариант на вируса, което означава, че сме в нова ситуация”, каза тя.

Шведската здравна агенция обяви, че най-лошият сценарий в актуализиран модел на пандемия ще доведе до това ежедневните нови инфекции от Covid да нараснат над 15 000 до средата на януари.

При предишни вълни на пандемията ежедневният брой на заразените достигнаха връх с малко над 11 000 случая, съобщи Ройтерс. Израел забрани пътуванията до САЩ, Германия и 8 други страни заради Омикрон

Новата прогноза отчита разпространението на по-заразния вариант Омикрон, като приема, че той е с 25% по-заразен от варианта Делта, и отчита различните степени на защита, предлагани от ваксините.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички