Volkswagen затваря 3 завода в Китай заради Covid-19


Volkswagen затваря 3 завода в Китай заради Covid-19
Снимка: Volkswagen AG

2936

Германският автомобилостроител Volkswagen временно е спрял производството в три от обектите си в Китай заради новия локдаун, наложен в североизточния град Чанчун на фона на скока в случаите на Covid-19, предаде ДПА, цитирана от БТА. Загубите на германската икономика от ковид са 350 млрд. евро

Заводите, които оперират съвместно с китайския партньор FAW, ще останат затворени поне до сряда по заповед на властите, каза говорител на Volkswagen в Пекин.

Засегнати са завод на Volkswagen, завод за компоненти и завод на Audi. Audi съкращава 9500 служители заради електромобилите

Спирането на операциите не означава автоматично, че ще има намаляване на броя на произведените превозни средства, съобщи компанията.

Принудителното спиране на производствения процес може да бъде компенсирано на по-късен етап например с допълнителни смени, ако няма по-дългосрочно затваряне.

Властите в Чанчун наложиха локдаун в 9-милионния град в петък, след като броят на новозаразените с Covid-19 нарасна значително през последните няколко дни. Те наредиха и масови тестове на цялото население.

Заразяванията с коронавирус в Китай отново нараснаха, след като преди три седмици имаше само няколко десетки случая на ден. Норвегия отменя всички ограничителни мерки, свързани с COVID-19

Китай се придържа към строга нулева Covid стратегия, като отговаря на всеки скок на случаите на регионално ниво с полицейски часове, масово тестване, транспортни ограничения и карантина, припомня ДПА. Освен това страната в голяма степен се е изолирала.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички