Все повече страни със забрани за пристигащи от България


Все повече страни със забрани за пристигащи от България
Снимка: iStock

8067

Заради заразата у нас се увеличават страните, които налагат ограничения за пристигащи от България.

Белгия въведе задължителна 14-дневна карантина за пътниците от два района на страната ни – Североизточен и Югозападен. Те са в категорията "червени зони", за които се изисква и задължителен PCR тест.

"Червена зона" е вече цяла България за властите в Словения. От 30 юли всички, пристигащи от страната ни, трябва да се изолират за 2 седмици. Гърция удължи до 15 август изискването за отрицателен PCR тест за всички идващи от България, Румъния и Обединените арабски емирства.

В Кипър пък от началото на този месец могат да влизат единствено българи с разрешително за постоянно пребиваване. Освен това те са длъжни да представят отрицателен PCR тест и да останат за 14 дни у дома.

А въпреки че отвори летището си във Виена за пристигащи от България, Австрия също изисква отрицателен PCR тест, преведен на английски или немски език.

Украйна също ни постави сред страните от "червената зона". За да влязат на украинска територия, българите трябва да представят отрицателен PCR тест, направен до 48 часа преди влизането в страната. Ако не го направят, ще трябва да останат под карантина за 14 дни.

Чехия също изисква отрицателен тест за коронавирус от пристигащите българи. Ако минават през Румъния, те имат на разположение 12 часа. Но ако преминаването им отнеме повече време, на влизане в Чехия те са длъжни да си направят тест за COVID-19 или да останат под карантина.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички