Без ваучери за храна докато не се удължи Бюджет 2021


Без ваучери за храна докато не се удължи Бюджет 2021
Снимка: Sodexo

17564

Засега няма ваучери за храна, за които не се плащат данъци (корпоративни и подоходни) и осигуровки. Всяка година в закона за държавния бюджет се утвърждава годишна квота на сумата, която може да бъде предоставена под формата на ваучери.

Тази квота се разпределя между лицензираните оператори със заповед на финансовия министър, които след това предоставят ваучерите на фирмите, сключили договори с тях.

Към настоящия момент няма влязъл в сила закон за държавния бюджет за 2022 г. Заради това не е утвърдена обща годишна квота за предоставяне на ваучери за храна. Съответно не е определена индивидуална квота и общ брой на индивидуалните квоти за 2022 г.

На практика в момента липсва нормативно основание за разглеждане на заявления за получаване на индивидуална квота, предупреждават от Министерството на финансите.

От министерството напомнят, че се готви удължаване на действието на държавния бюджет за 2021 г. С това удължаване ще има уреждане и на нещата с ваучерите. От ведомството призовават за търпение и разбиране. Асен Василев обяви кога ще внесат новия бюджет

Заявления за ваучери може да се подават чак след като парламентът приеме съответното законодателство и бюджетът за 2021 г. бъде окончателно удължен.

Министерството на финансите ще направи необходимото за своевременното предоставяне на индивидуални квоти за 2022 г., когато са налице условията за това, уверяват от ведомството.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички