Мафиоти вземали помощи за бедни


Мафиоти вземали помощи за бедни
Снимка: Getty Images

8551

Повече от 100 членове на Калабрийската мафия Ндрангета са получавали държавни помощи за бедни. Измамата е разкрита при разследване на Финансовата гвардия, която е част от икономическото министерство в Реджо ди Калабрия, уточнява онлайн изданието Rai News 24, цитирано от ТАСС.

Помощите са отпуснати от Националния институт за социално осигуряване по искане на споменатите граждани, свързани с мафиотската дейност в пристанище Джоя Тауро или членуващи в мафиотски кланове.

Италианците получават до 500 евро, за да летуват в родината си 

Прокуратурата е наредила да бъдат иззети от тях над 500 000 евро. Разследването е спестило на държавата още почти половин милион.

Преди повече от година тогавашното италианско правителство на партиите "Лига" и Движение "Пет звезди" одобри изплащането на минимални социални помощи на безработни и безимотни граждани.

Гърция дава по 700 евро на бедни и безработни

Молбите се подават до Националния институт за социално осигуряване, придружени със съответните документи. Нуждаещите се получават месечно от 780 до 2000 евро според броя членове на семейството, но са длъжни до 2 години да си намерят работа.

Предоставянето на неверни данни се наказва, но Финансовата гвардия разкрива множество мошеници, които например работят, но получават заплатата си на ръка. Навремето властите заявиха, че предвиждат такива помощи да получат около 5 млн. души (1,3 млн. семейства в Италия).

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички