НОИ ще консултира българите в Испания за пенсиите


НОИ ще консултира  българите в Испания за пенсиите
Снимка: iStock

2396

Информационно-консултативен ден за български граждани организира Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда и социалната политика към Посолството на България в Мадрид, съобщиха от Националния осигурителен институт (НОИ).

По време на срещата сънародниците ни ще могат да получат актуална информация по теми, свързани с видовете пенсии, обезщетения, отпуски по болест и здравно осигуряване в България и в Испания. Ще бъдат предоставени консултации, касаещи европейските регламенти за координация на системите за социална сигурност.

Още: Асен Василев за коледните добавки: По-добре 223 лв. повече към пенсиите всеки месец, отколкото 50 лв. еднократно за Коледа

В събитието ще участват представители на НОИ. От страна на институцията в Мадрид ще бъдат Амрита Драганова, началник на отдел „Отпускане на пенсии по договори“, и Катя Кирилова, държавен експерт по осигуряването в отдел „Парични обезщетения“. Участие ще вземат още адвокат София Николаева – практикуващ юрист в Испания, и ръководителят на Службата по трудови и социални въпроси в Мадрид Невена Зидарова. Всички те ще отговарят на място на въпросите, които присъстващите на срещата българи ще имат възможност да задават.

Къде ще е събитието?

Събитието ще се проведе на 29 октомври 2023 г. (неделя) от 10:00 ч. до 13:00 ч. в сградата на дипломатическата ни мисия в испанската столица (адрес: Travesía Santa María Magdalena, 15).

Информационни дни по осигурителни въпроси в момента се провеждат и в Кипър.

Къде по света е най-добре да си пенсионер?

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички