Фирма на депутата Владимир Табутов купи хотелите Lion в сделка за милиони


Фирма на депутата Владимир Табутов купи хотелите Lion в сделка за милиони
Снимка: Unique Estates

30465

Компанията "Лавс" ООД на депутата от "Продължаваме промяната" Владимир Табутов е купила 4 хотела от веригата Lion, намиращи се в София, Слънчев бряг, Боровец и Банско. Хотелската верига досега беше собственост на компанията "Транскапитал", която притежава най-големия логистичен парк в София и е част от "Андреев инвестмънт груп" на Винсент Андреев.

Цена на сделката не се съобщава, но капиталът на "Хотели Лион" ЕООД е в размер на 17.7 млн. лв. Табутов е потвърждава за сделката пред "Капитал", като разкрива, че тя е подготвяна през последните 2 години.

Най-внушителен като архитектура е 5-етажният хотел на столичния бул. "Книгиня Мария Луиза" при Лъвов мост. Хотелът на Боровец, бившият "Соколец", е 4-етажен, със спортен комплекс и басейн. Хотелът в Банско е в местността Грамадето, на 5 етажа, с ресторант, механа, лоби и пиано бар, спортен комплекс с басейн. На Слънчев бряг е 6-етажен, с ресторант, басейн и магазини.

Общата стойност на четирите хотела по документи е 29 милиона лева, но не е ясно колко са платили за тях Табутов и съдружникът му. Спортният център с басейн към хотела в Боровец е ипотекиран за получаване на банков кредит от 2,4 млн. лв., като по него солидарни длъжници са трите свързани дружества "Хотели Лион" ЕООД , "Лавс" ООД и "Хек солар" ЕООД, като последното също е собственост на Табутов, но се управлява от неговия брат Боян.

Депутат и успешен бизнесмен

Владимир Табутов навлиза в хотелиерския бизнес още през 2016 г., когато заедно със свои съдружници придобива "Катарино СПА хотел" до Разлог от тогавашната СИБАНК. Хотелът разполага с минерална вода и беше изцяло обновен, като набляга на СПА туризма. Табутов и съдружниците му притежават още и хотел "Орбита" в парк "Бачиново" в Благоевград, който също е обновен, припомня Travel News.

39-годишният Владимир Табутов развива от години успешен бизнес в енергийния сектор, той беше член на Комисията по енергетика като депутат от "Продължаваме промяната" в последния парламент. Декларацията му пред КПКОНПИ се показа, че е сред най-богатите депутати в 47-ото Народно събрание. Кой беше най-богатият човек в парламента - четете тук

Табутов има апартамент в София на стойност над 1,5 млн. лева, фирма за изграждане на фотоволтаични паркове, оценена за 1 милион лева, акции във фирми, банкови влогове за 160 000 лева и 700 000 долара. Той бе декларирал вземане в размер на 744 000 лева, предоставено на собствената му фирма. От заплати е спестил 7631 лева и от работа и 264 000 лв. извън депутството. За 2019 г. е получил и 2,6 млн. лв. от дивиденти.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Световната хотелска верига Crowne Plaza влиза на българския пазар

Масово разпродават хотели из цяла България

ЧСИ продават хотели и почивни бази по Черноморието

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички