Огромна глоба за туристи, нарушили карантината във Валенсия


Огромна глоба за туристи, нарушили карантината във Валенсия
Снимка: iStock

5345

Заразените с коронавирус по време на почивка във Валенсия трябва да бъдат поставени под карантина в стаите на хотелите, в които са отседнали, а за нарушаване на изолацията може да им бъде наложена глоба в размер на до 30 000 евро, съобщава вестник El Mundo.

Новата разпоредба ще бъде в сила до 15 септември. Според нея заразен турист може да бъде поставен под карантина за период от 10 дни в хотел, къмпинг или апартамент, където е отседнал, поради невъзможността да се върне в страната си. За целта в хотелите ще бъдат отделени специални стаи за изолиране на гостите, предаде Агенция "Фокус".

Удължаването на престоя в хотелите може да бъде платено от самия клиент, включително чрез застраховка за пътуване. Хотелът може също да покрива разходите като част от план за публично-частно партньорство.

Хотели и заразени туристи, които нарушават мярката, подлежат на глоба. Съоръжения за настаняване, които не удължават престоя на клиент с коронавирус, може да бъдат санкционирани с от 10 000 до 100 000 евро. Заразен турист, нарушил карантината, може да бъде глобен със сума между 600 евро до 30 000 евро, в зависимост от риска за трети лица. В същото време хотелите няма да имат правомощия да принуждават заразени клиенти да останат в хотела против тяхната воля. 6000 евро глоба за пристигащите в Испания без PCR тест

От началото на разпространението на новия коронавирус в Испания са установени над 4,1 милиона случая на инфекция, над 81 000 пациенти са починали. На 27 декември 2020 г. в страната започна кампания за ваксинация. Сега повече от 50% от гражданите на Испания са напълно ваксинирани срещу COVID-19. В последно време честотата на заболеваемост сред младите хора значително се е увеличила. В тази връзка властите на различни региони на страната започнаха да въвеждат отново ограничителни мерки.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички