Валентин Златев строи луксозен хотел в Танзания за 72 млн. долара


Валентин Златев строи луксозен хотел в Танзания за 72 млн. долара
Снимка: БГНЕС

17239

Бившият главен изпълнителен директор на "Лукойл България" Валентин Златев ще строи луксозен петзвезден хотел в Танзания. Това става ясно от информация на Global Travel Industry News и от репортаж на местната телевизия, цитирана от TravelNews. Хотелът ще бъде под бранда на германската хотелска верига "Кемпински" (Kempinski), като за неговото изграждане ще бъдат инвестирани 72 млн. долара.

От информацията става ясно, че делегация от български инвеститори е посетила Танзания. В нея влизат Валентин Златев, Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на "Тера Тур Сервиз" (туристическата компания на Златев) и бившият министър на туризма Николина Ангелкова.

Делегацията се е срещнала в края на септември с министъра на природните ресурси и туризъм на Танзания д-р Дамас Ндумбаро в столицата Дар ес Салаам и с Кътбърт Нкубе, председател на Африканския съвет по туризъм (ATB). Делегацията е била водена от Аюб Ибрахим, който е главен изпълнителен директор на международната конференция по туризъм и инвестиции Мавриций - Великобритания.

Строителството на Kempinski resort трябва да започне през януари 2022 г. Той ще се намира в Тарангире в Северна Танзания, където са езерото Маняра и парковете за диви животни Нгоронгоро и Серенгети. От българската компания "Тера Тур Сервиз" засега не дават повече информация за посещението и инвестицията.

Делегацията от България е посетила още Националния колеж по туризъм на Танзания, който допринася за обучението на ключовите кадри, които в момента играят важна роля в стимулирането на икономическия растеж в туризма на страната.

Валентин Златев е сред най-големите хотелиери в България. Компанията "Тера Тур Сервиз" е собственост на "Агрохолд" АД и се управлява от баща му Васил Златев. Тя е собственик на хотелите Riu Pravets Resort в Правец и на морето Riu Helios Bay в Обзор, SUNEO Helios Beach в Обзор, Riu Helios, Riu Helios Paradise, Riu Palace Sunny Beach в Слънчев бряг. Наскоро компанията обяви, че прекратява сътрудничеството си с международната хотелска верига за управление RIU. "Тера Тур Сервиз" е собственик още на столичния хотел Hyatt Regency.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички