Великобритания с нови международни правила за пътуване


Великобритания с нови международни правила за пътуване
Снимка: iStock

8528

Лондон определи 17 май като предварителна дата за възобновяване на пътуванията в чужбина, които в момента са забранени, с изключение на няколко конкретни повода. Това създаде огромни пречки пред търсенето на летни ваканции в чужбина, съобщи АФП, предаде БГНЕС.

Очаква се Великобритания да въведе "светофарна система" за възобновяване на международните пътувания, докато страната предпазливо излиза от локдауна. Великобритания тества мерки за връщане към масови събития

Дестинациите за пътуване ще бъдат класирани в зелено, кехлибарено или червено според риска от вируси, заявиха от Даунинг Стрийт.

"Правим всичко възможно, за да дадем възможност за отварянето на страната ни ... възможно най-безопасно", заяви премиерът Борис Джонсън. Летище "Хийтроу" понесе най-голямата загуба в историята си

Според правителство, новата система "ще помогне да се гарантира, че напредъкът на ваксинирането във Великобритания не е застрашено и ще осигури ясни насоки за пътуващите".

Хора, които се насочват към нискорисковите "зелени" държави, просто ще направят тест за вируса преди и след пътуването си.

Онези, които отиват към кехлибарени или червени страни, ще трябва след това да се самоизолират или да останат под карантина.

Министърът на здравеопазването Едуард Аргар заяви, че в случай на нарастване на случаите на европейския континент Великобритания ще трябва да бъде "много внимателна".

Едно от нещата, които страната иска да избегне, е внасяне на нови варианти на коронавируса, каза той. 5000 лири глоба за пътуващите извън Острова преди края на юни

В момента хората, пристигащи във Великобритания от чужбина, трябва да се самоизолират за 10 дни. 

Британските граждани, които пристигат от забранен „червен списък“ на страните с висок риск, са изправени пред скъпо струваща карантина в одобрени от правителството хотели.

Правителството призова хората да не резервират летни почивки, като заяви, че е „рано да се предвиди“ кои ще бъдат държавите в зелено.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички