Българският Онасис: Депутатът от ГЕРБ Росица Кирова има пристанище с 11 кораба


Българският Онасис: Депутатът от ГЕРБ Росица Кирова има пристанище с 11 кораба
Снимка: БГНЕС

15128

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова от ГЕРБ е собственик на пристанище с 11 кораба. Това стана ясно по време на обсъждане на промените в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата, който бе одобрен от парламента на първо четене в сряда.

"Декларирам конфликт на интереси, защото аз съм собственик на пристанище и притежавам 11 плавателни съда, кораби, които извършват различна дейност", обяви Росица Кирова, цитирана от изданието "Флагман".

Един от спорните въпроси в законопроекта се оказа заплащането на такси от кораби. "Как ще издам фактура сама на себе си", попита Кирова. Законопроектът цели транспониране на европейска директива.

Политическата кариера на Росица Кирова започва през 2015 г. като кандидат за кмет на Видин от коалиция от малки партии "Единни за промяна" през 2015 г. Тя се класира за балотажа, но не успя да стане кмет на родния си град.

След това Кирова стана лидер на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" (ИТН) във Видин. През 2020 г. обаче тя се качи в джипа на тогавашния премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, което доведе до изгонването ѝ от ИТН. Росица Кирова беше много активна като граждански деец във Видинско - по времето на управлението на Борисов тя водеше протестите за строителството на пътя Видин - София.

След като Слави Трифонов я изпъди от партията си, Бойко Борисов я взе в редиците си и я сложи за водач на листа на ГЕРБ на парламентарните избори, а впоследствие я издигна и до заместник-председател на парламента, като изненада мнозина.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички