До октомври пускат участъка на АМ "Хемус" Буховци - Белокопитово


До октомври пускат участъка на АМ "Хемус" Буховци - Белокопитово
Снимка: Facebook

8824

Възстановено е строителството на първите три участъка на автомагистрала „Хемус“. До края на месеца ще бъде пуснат участъкът между пътен възел Буховци и Белокопитово. Това заяви регионалният служебен министър Иван Шишков при на инспекция на участък 3 от автомагистрала „Хемус“.

По думите на министъра вече е направено плащане за големите инфраструктурни обекти. „Извадихме тези инфраструктурни обекти от икономическата кома, в която бяха изпаднали. За съжаление, в това време, в което се е строяло с много по-бавни темпове, специално в този лот е имало проекти като изменения в проектната документация, които е трябвало да бъдат направени и одобрени. Сега, когато разплащаме обекта и може да бъде продължен, се оказва, че тези изменения още не са готови“, обясни Шишков. Започва реалният строеж на участъка на "Хемус" от Белокопитово до Търговище

Според него при няколко от мостовите съоръжения се е стигнало до извода, че трябва да бъде променен проектът спрямо съществуващия терен и така се е загубило много време. „Ще поискам да бъде направена точна сметка това забавяне до какво ще доведе. Проектите, които са били затлачени, ще бъдат максимално бързо разгледани и, ако всичко е наред, ще бъдат одобрени“, заяви министърът. 

По думите на Шишков магистрала „Хемус“ в действителност свършва до участък 3 с решението за строеж. „До тук свършва истинското строителство на „Хемус“, на 200-300 метра след нас започва този хаос, който намерихме в бъдещото строителство на автомагистралата – незаконното строителство на 4-ти, 5-и лот и истинската строителна илюзия на 7-и и 8-и лот, където няма и трасе“, обясни регионалният министър. Ремонтите по "Хемус" продължават и през лятото

Той посочи още, че приключва отчуждаването на имоти в 4-ти и 5-и лот.

Шишков подчерта, че трябва да бъде ускорено строителството на лот 2, защото е най-изостанало, тъй като е възложено последно. Без завършването му не може да се пусне лот 3.

Иван Шишков обяви и че тунел „Ечемишка“ в посока София е отворен за движение след извършените ремонти. Пуснаха за движение тръбата за Варна на тунел "Ечемишка"

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички