Европейският транспортен клъстер иска незабавна оставка на Росица Велкова


Европейският транспортен клъстер иска незабавна оставка на Росица Велкова
Снимка: Европейски транспортен клъстер

4482

Европейският транспортен клъстер иска незабавна оставка на министър Росица Велкова, както и да поеме отговорност за своите действия против българския национален интерес.

От предоставената до медиите позиция на Европейския транспортен клъстер, законопроектът предложен от Росица Велкова, министър на финансите на Република България, за изменения в Кодекса на застраховането и налагането на безусловно плащане от страна на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи без изискване за доказателствена насрещна документация излага на съществен риск българските застрахователи.

Според организацията това би довело до чувствително увеличение на цената на задължителната застраховка "Гражданска отговорност", както и стойността на която може да достигне многократно над настоящата, за да се компенсират рисковете от измами и източване на националното бюро "Зелена карта".

За пример дават решение на Европейския съд № C587/15. Чрез него се показва, че няма как нормите на частно-правна организация, каквато представлява Съветът на бюрата "Зелена карта", да бъдат имплементирани в национално или европейско законодателство. "Аргументацията, че легитимна европейска институция настоява за промените не отговаря на истината.", се посочва още в позицията, подписана от Йоанна Лалова - заместник-председател на ЕТК.

За Европейския транспортен клъстер законопроектът на министър Велкова е форма на "явен лобизъм" и наподобява скандала в Европейския парламент с лобито в полза на Катар от декември миналата година.

"Министър Велкова прокарва текстове, които да защитават частни интереси извън територията на Република България.", споделят още от клъстера.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички

Най-четени новини


виж всички