От догодина: Вдигат цената на билета в градския транспорт в София


От догодина: Вдигат цената на билета в градския транспорт в София
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов

62643

От 1 януари 2023 г. Центърът за градска мобилност увеличава цената на еднократния билет в софийския градски транспорт. Билетът от 1,60 лв. се повишава 2 лв. Това съобщи в официалния си профил в социалните мрежи ЦГМ.

Освен промяната на цената в билета от ЦГМ информират и за други реформи. По линии №280 и №85 водачите ще продават билет за еднократно пътуване, отпечатан експериментално от фискално устройство, на цена 1,60 лв.

Билетът няма да има нужда от допълнителна валидация или перфорация, тъй като превозният документ ще важи единствено за превозното средство, в което е закупен.

Въпреки че цената на еднократното пътуване става 2 лв., от ЦГМ препоръчват софиянци да пътуват с годишна абонамента карта.

Неочакван обрат

Часове по-късно обаче въпросната публикация мистериозно изчезна от страницата на ЦГМ.

На следващия ден столичният кмет Йорданка Фандъкова и зам.-кмета по транспорт Кристиан Кръстев бяха попитани от журналисти дали билетчето ще поскъпне на 2 лева, цитирайки публикацията на Центъра за градска мобилност.

Фандъкова много се учуди на зададения въпрос и попита медиите откъде имат такава информация. "Това не е вярно, цената на билета си остава 1.60 лв.", увери тя.

Билетът ще струва 2 лева само ако се купува от шофьора на конкретното превозно средство. Идеята е да се стимулират хората да си купуват билети, карти и превозни документи предварително. Работата на водачите не е да продават билети, а да возят безопасно хората, обясни Кристиан Кръстев.

Изглежда от ЦГМ първо са качили първата публикация с информацията, че билетът, продаван от водача става 2 лева. После обаче са я премахнали.

В коментар под друга публикация недоволни граждани критикуват ЦГМ, че ги е подвел.

"Видяхте , че ви подхванаха за билета за 2 лв след Нова година и веднага сменихте публикацията, като удобно махнахте инфото за новата цена на билета, купуван от шофьора. Нямате равни."

"И бяхте написали преди няколко часа, че билета, продаван от водач, става 2 лева от нова година. Нещо го скипнахте в този пост😀"

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Забраняват на шофьори и ватмани да продават билети в столицата

БДЖ продава билети и карти за градския транспорт в София

Увеличават се пътуващите с метро в София

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички