Пълна ревизия на тол системата


Пълна ревизия на тол системата
Снимка: АПИ/МРРБ

3467

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов ще назначи детайлна ревизия на тол звеното от създаването му до 31 декември миналата година. Това обяви самият Караджов на дискусия за тол системата, пише Монитор. Транспортните фирми поискаха посредниците, през които минават плащанията на ТОЛ таксите, да бъдат премахнати. Дали е възможно системата да работи без тях министърът обеща да стане ясно след одита на тола. Актуализират системата за продажба на е-винетки и маршрутни карти

Промени ще има и при т.нар. компесаторни такси, които се заплащат при липсата на платена такса или винетка. "Ще се изработи справедлив механизъм, но таксите няма да отпаднат", обяви Караджов.

Сред мерките, които вицепремиерът очерта след срещата с превозвачите, е да се проучи дали транзитният трафик може да се извършва единствено по магистрали и първокласната пътна мрежа.

По темата за лошото качеството на пътищата, поставена също днес от бранша, министърът каза, че споделя тяхното мнение. Той изтъкна, че правителството предлага в новия бюджет над 50 процента повече средства за ремонти, ще има и нов механизъм за контрол на качеството на ремонтите, както и нов механизъм за цялостен контрол на провеждането на процедури по Закона за обществените пръчки. Нова тол такса за превозвачите от 1 февруари

“Днешната ни среща е само началото на един диалог, преди да се прави каквото и да било, обърна се министърът към представителите на бранша. Той изтъкна, че на срещата не е дошъл с готови решения, които да налага, а целта е била да се чуят различните мнения. Няма по-здравословно от това да знаем кой на каква позиция е принципно”, допълни вицепремиерът.

 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички