Пътуването за празниците: Над 10 потенциални места за тапи по магистралите


Пътуването за празниците: Над 10 потенциални места за тапи по магистралите
Снимка: БГНЕС

1356

Излизането от София на 13-14 април, а и прибирането в края на празниците на 17-и ще бъдат истинско изпитание за водачите. Поне на около 20 места по автомагистралите са с неприключили ремонтни дейности, което налага или стесняване на платната за движение, или въвеждане на заобиколни маршрути.

Едно от изпитанията ще е да се излезе от София по АМ „Тракия“. Почти веднага след караулката движението е само в една лента с ограничение 70 км в час, защото другите две ленти се асфалтират в продължение на около 2 км.

Веднага след това – малко преди Вакарел, движението отново минава само в една лента заради ремонта на плочата на моста и продължава така около километър. По време на великденските празници от АПИ ще спрат движението на всички превозни средства над 12 тона в участъка. Камионите ще се отбиват още на 5-и километър по стария път за Пловдив и ще се връщат обратно на магистралата на 23-ия километър.

Около Ихтиман, следват още две стеснявания пак заради ремонти. На територията на Пловдив и на Стара Загора има още три стеснявания за по километър-два, където скоростта на движение е намалена до 70 км в час.

После мрежите за опазване от птици на границата между областите Сливен и Бургас също се ремонтират, което пак налага намаляване на скоростта на движение. Ако АПИ спази обещанието си до Великден да пусне новия северен обход на Бургас, това ще облекчи трафика, който е транзитен и не преминава през града.

Положението по АМ „Хемус“ е почти същото. Още на 15-ия километър на излизане от столицата започва двукилометрово стесняване на лентите за движение заради асфалтиране. Виадуктът преди първия тунел също още се ремонтира, затова трафикът в продължение на около 2 км се мести ту в едната, ту в другата лента. Същото важи и за движението в обратната посока, което ще скъса нервите на пътуващите на прибиране към София.

По „Хемус“ след тунелите има още две места със стеснени участъци и по двете платна на магистралата.

По АМ „Струма“ също има немалко препятствия. Част от тях се дължат на лошата асфалтова настилка и в тези участъци максимално допустимата скорост на движение е ограничена до 70 км в час.

В едно от най-конфликтните места – близо до изхода за село Студена, движението е ограничено дори до 50 км в час, защото там предстоят ремонтни дейности, и на двете платна движението е само в една лента.

Прибиращите се в София от Ботевград, които решат да не се качват на АМ „Хемус“, също ще имат неприятно преживяване – в продължение на около 22 км пътят там е буквално изровен и движението е ограничено до 50 км в час.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Засилен трафик по пътищата преди Гергьовден

7-те най-опасни града за шофиране в света

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички