Служебният премиер Гълъб Донев откри нов участък от магистрала "Европа"


Служебният премиер Гълъб Донев откри нов участък от магистрала "Европа"
Снимка: МРРБ

6018

Служебните министър-председател Гълъб Донев и министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков прерязаха лента на нов 6,5-километров участък по магистрала „Европа“ между ГКПП „Калотина“ и Драгоман. Церемонията, в която се включи и посланикът на Сърбия у нас Желко Йович, се състоя близо до граничния контролно-пропускателен пункт.

„Това е път, важен и за двете страни. Той беше тесен, с много катастрофи и съм много щастлив, че ние го откриваме законно, с акт 16“, заяви Гълъб Донев. Документът за разрешение за ползване на пътя беше връчен на премиера от регионалния министър на церемонията на откриването на пътната отсечка.

„Парламентът трябва да работи в единство и да търси допирателни линии, по които да направи широка коалиция, за да излъчат редовно правителство, което да работи устойчиво и ефективно, за да решава проблемите на българските граждани, а те не са малко“, заяви след церемонията премиерът. Той заяви, че служебното правителство работи перфектно и решава тези проблеми, но е добре и политическите партии да поемат своята отговорност.

„Не мога да гадая какво ще се случи след Великден, всичко е в ръцете на депутатите“, заяви той. Донев определи като политическа ирония предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов служебните министри да бъдат гласувани от парламента като редовно правителство. Той беше категоричен, че няма да приеме предложение да влезе в редовно правителство. „Ако не може да има редовен кабинет, президентът Румен Радев ще реши какво да е следващото служебно правителство“, посочи Донев.

Донев заяви, че международните партньори не се притесняват от това, че управлява служебно правителство, защото това е конституционният ред. „Преговорите за промяна на НПВУ с ЕК вървят интензивно, следващия кръг е за насрочен за 20 април, каза още премиерът и добави, че няма опасност България да загуби пари от НПВУ.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

От София до Сърбия за половин час: Европа даде милиони за АМ "Европа"

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички