Внимание, шофьори: Риск от хлъзгави и заледени пътища в Западна България


Внимание, шофьори: Риск от хлъзгави и заледени пътища в Западна България
Снимка: iStock

4310

Шофьорите, на които им предстои пътуване в Западна България и през планинските проходи, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия. Сняг вали в участъците на автомагистралите "Тракия" и "Хемус" в Софийска област, на АМ "" в област Перник, на прохода "Петрохан", в областите София и Кюстендил.

74 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите по републиканските пътища. Обработката на настилките продължава особено по усойните места, където има предпоставка за хлъзгавост и заледяване. При необходимост в почистването ще се включат и допълнително машини, съобщават от АПИ. Как да подготвите автомобила си за зимата?

Необходимо е шофьорите да карат със скорост, съобразена със зимните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Най-високият старопланински проход "Троянски" (Беклемето) е затворен за движение на тежкотоварни камиони над 12 тона. АПИ: Тръгвайте с автомобили, подготвени за зимни условия

Екипите на пътноподдържащите фирми предприемат необходимите действия за обработка на трасетата, за да се осигури проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички