Забраняват каруците в София през 2022 г.


Забраняват каруците в София през 2022 г.
Снимка: БГНЕС

7901

Пълна забрана на каруците в цяла София се подготвя от 1 юни 2022 г. Тя ще влезе в сила след промяна в общинската наредба за организацията на движението, която е предложена от Карлос Контрера и Борислав Иванов от "Патриоти за София". Нов опит за забрана на каруците в София

За контрола да няма повече каруци по улиците да отговарят Столичният инспекторат, общинската полиция и дирекция "Аварийна помощ и безопасност" на общината, е идеята на вносителите. Опозицията в комисията по транспорт, където бе обсъдено предложението, се усъмни, че при толкова отговарящи органи контролът ще е на принципа "много баби - хилаво дете"., пише Дневник.

"Общинската Дирекция "Аварийна помощ и безопасност" е включена, защото притежава фургон за транспортиране на коне при спиране на нарушител", поясни Контрера.

И в момента действа забрана за превозни средства с животинска тяга в центъра на София, т.нар.зона "Първа", по Околовръстния път и по основните булеварди на града, но досега тя реално не спира движението им. Основното извинение на контролните органи е, че нямало база, където да се приютяват конете на нарушителите.

Сега за тази задача ще бъде отговорно общинското предприятие "Екоравновесие". За целта ще бъде обособен терен за временно отглеждане на коне, поясни Контрера. До 31 януари районните кметове трябва да уведомят всички притежатели на превозни средства с животинска тяга за подготвяната забрана, добави той.

Въпреки съгласието на повечето политически сили с предлаганата забрана, комисията по транспорт отложи гласуването на доклада за следващо заседание. Това означава, че ще бъде внесен на сесия на общинския съвет най-рано през януари.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички