Германската Vorwerk строи завод за 50 млн. евро в Сърбия

Германската Vorwerk строи завод за 50 млн. евро в Сърбия
Източник: Vorwerk

Германската компания Vorwerk ще отвори нова голяма фабрика в индустриална зона Прелина, близо до сръбския град Чачак. Предприятието ще произвежда части за автомобилната индустрия и ще създаде над 1000 работни места. Официалното откриване е предвидено за 25 март, съобщават сръбски медии.

Около 150 служители от Чачак вече работят в началната фаза на завода, като броят им ще се увеличи през следващите месеци според нуждите на компанията.

Фабриката ще се простира на 40 000 кв. метра, които се очаква да нараснат до 65 000 кв. м в близките години. Средната заплата ще бъде около 500 евро, а инвестицията е на обща стойност над 50 млн. евро.

За да отговори на нуждите на инвеститора, градската управа в Чачак инвестира няколко милиона евро в изграждането на комуналната инфраструктура. Изградени са електрически инсталации, пътища, телефонни и интернет линии, а земята, върху която се намира огромната фабрика, се предоставя безплатно за определен период от време.

Vorwerk Autotec е голям производител на компоненти за автомобилната индустрия. Компанията, чиято централа е във Вуперт, Германия, има дружества в 27 държави на 5 континента. Разполага с десетки хиляди работници и над 3 млрд. евро годишни приходи

Vorwerk е доставчик на най-големите автомобилни производители в света като Audi, Daimler, Volkswagen, Bentley, BMW, Porsche.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.