Дават до 6900 лева безлихвени кредити


Дават до 6900 лева безлихвени кредити
Снимка: iStock

40805

Безлихвени заеми до 6900 лв. ще могат да вземат хората, които са били в неплатен отпуск заради пандемията. Правителството прие промени в Програмата за гарантиране на безлихвени кредити за хора, лишени от възможност да работят поради пандемията, изпълнявана от Българска банка за развитие. ББР гарантира безлихвените заеми, които отпускат търговските банки, партньори по програмата.

Дава се възможност от подкрепата да се възползват повече хора, включително тези, които са били в неплатен отпуск, а в последствие са оставали без работа и са отивали на трудовата борса. Дават се и повече възможности за отпускане на безлихвени заеми на сезонните работници и на младежите, които са започнали трудовата си дейност през 2020 г.

Въвеждат се редица облекчения за самоосигуряващите се лица, както и редица промени и в Рамковия механизъм за отпускане и управление на кредитите, с цел облекчаване на процедурите.

Максималният размер на кредита се увеличава от 4500 лева на 6900 лева. Хората, които вече са взели безлихвен заем, отново може да кандидатстват като общата сума на кредитите не трябва да надвишава 6900 лв. Удължава се срокът за кандидатстване за безлихвени заеми – до 30 юни 2021 г.

Партньори по Гаранционната програма за предоставяне на безлихвени кредити са общо 12 търговски банки. Това са Алианц банк, Банка ДСК, Инвестбанк, Интернешънъл Асет Банк, ОББ, Общинска, банка, Първа инвестиционна банка, Пощенска банка, Райфайзенбанк, Търговска банка Д, Централна кооперативна банка и УниКредит Булбанк.

Още от Кредити


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички