Дубай е дестинация №1 за дигитални номади в света


Дубай е дестинация №1 за дигитални номади в света
Снимка: iStock

2909

За вълната от ръководители, които се превръщат в дигитални номади след пандемията, няма по-добро място за живеене от Дубай. Това сочи изследване на консултантската компания Savills, която класира 20 първокласни жилищни пазара според привлекателността им за дългосрочно работещите от разстояние служители.

Бързо растящият финтех сектор и финансовите услуги в Дубай привличат много високопоставени служители с хибриден режим на работа, много от които повлияни от съкращаването на над 200 000 работни места в технологичната индустрия тази година, пише Bloomberg.

„Много хора бяха засегнати от съкращения в глобални технологични компании. Те използват града като база, за да подкрепят тези процъфтяващи сектори“, коментира Свапнил Пилай, анализатор на Близкия изток в Savills.

Хибридна ера

Преходът към хибридна работа след пандемията накара много ръководители да намерят ново убежище другаде в света, често в топли крайбрежни градове с лесен достъп до летища. Служителите още ходят в офиса средно 1,75 дни в седмицата, според друго изследване в 22 страни на консултантската компания AWA, която установила, че 37% от работодателите планират да намалят офис площите си в резултат на тенденцията.

Същевременно докато цените на наемите в горещите точки за дигитални номади растат, достъпността на първокласните имоти за наемане се превръща в изключително важен фактор при вземане на решение коя да е следващата спирка. Лисабон, който оглави класацията през 2022 г., пада до 5-ото място заради рязкото покачване на наемите в града.

Малага, която е нов град в класацията след откриването на офис на Google там по-рано тази година, е на второ място, като отстъпва само на Дубай.

Веднага след Малага се нарежда Маями, който заема третото място в индекса. Комбинацията от ниски данъци, понижаване на цените на наемите и популярни плажове превръщат града във Флорида в желана дестинация за купувачи, които се преместват от финансови центрове като Ню Йорк и Чикаго. Но заради незадоволено търсене хората, които се установяват в Маями със семействата си, са изправени пред жестока конкуренция за висококачествено образование за децата си.

„Тази заможна група купувачи тласка търсенето на луксозни имоти до най-високите им нива и превръща търсенето на частни училища в предизвикателство“, заяви Сирил Биджауи, брокер на недвижими имоти в Corcoran Group, базирана в Маями бийч.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Нов лидер: Кой е най-оживеният пазар за луксозни имоти в света?

Бум на посещаемост, но не задълго? Туристите в Дубай надскочиха нивата отпреди COVID-19

Расте конкуренцията за привличане на дигитални номади

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички