Гараж в София струва колкото ново жилище по морето


Гараж в София струва колкото ново жилище по морето
Снимка: Община Пловдив

21571

Недостигът на места за паркиране в големите градове, където е най-активният пазар на жилища, води до това паркоместата и особено гаражите да поскъпват повече дори от апартаментите.

В столицата един гараж може да бъде продаден за 30 000 евро, а паркомясто – за 20 000 евро, особено ако са в квартал като "Манастирски ливади", "Лозенец", "Кръстова вада". На тази цена може да се купи малък ваканционен имот на морето и дори едностаен в по-периферните части на голям областен град, пише вестник "Труд". Къде искат да живеят българите с високи доходи?

Паркоместата в столицата са все по-търсени и за отдаване под наем, като месечните такси варират от 350 лева до почти 600 лева в районите, където най-трудно се намира къде да се паркира. Така наемът на паркомясто за месец струва почти колкото таксата за обитаване на двустаен апартамент в някои столични квартали, особено предвид спада в наемните цени.  

Няма ценова разлика между саниран и несаниран панелен апартамент, по-скоро са важни съседите, коментират брокери на имоти. Това е така, защото хората, които купуват панелно жилище, го избират заради голямата му площ и възможността за удобен живот в него, а не за инвестиция.

Цените на жилищата в София варират от 70 000 до 90 000 евро за двустайни апартаменти и около 115-135 000 евро за тристайни. Купувачите са все по-готови да дават големи суми за завършени имоти. Имотите поевтиняват в два от най-желаните квартали на София

Софийските квартали, в които няма строителство на нови имоти, а има силен интерес, са Гео Милев, Лозенец, Яворов и Иван Вазов. Новоизграждащите се квартали с ново строителство и най-популярни в момента са "Кръстова вада", "Манастирски ливади" и "Овча купел".

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички