Най-скъпата къща в света е на стойност 6,7 млрд. долара


Най-скъпата къща в света е на стойност 6,7 млрд. долара
Снимка: iStock

25139

Добре известно е, че световноизвестните хора, било то актьори, певци, футболисти, инвеститори, бизнесмени и пр. печелят премного и съответно могат да си позволят да живеят в скъпа къща или имение. Голяма част от звездите и богатите хора по света са обградени от лукс. Най-скъпите къщи в света, съвсем естествено, не са на случайни хора, но определено заслужават внимание, защото са доста впечатляващи.

Вила Леополда – 750 млн. долара

На трето място в нашата класация застава вила Леополда във Франция. Тя е разположена между две от най-престижни места в света изобщо – Монако и Ница на Лазурния бряг. Разкошен и стилен, имотът е изключително луксозен с кралско потекло, тъй като в миналото е принадлежал на белгийския крал Леополд II. Оттогава е бил в ръцете на много изтъкнати собственици и дори е бил използван като декор на филм на Алфред Хичкок.

Когато предишният ѝ собственик Едуард Сафра си отива от този свят, той завещава вилата на жена си. Огромният плувен басейн и преголеми градини на имението изискват ежедневната работа на над 50 градинари. В целия имот има 80 000 кв. фута пространство.

Антилия – 2 млрд. долара

Вторият най-скъп имот е Антилия в Индия, собственост на Мукеш Амбани, най-богатият човек в Индия. Многоетажната сграда носи името на митичен остров в Атлантическия океан, а построяването ѝ е струвало около 1 милиард долара. Площта ѝ е над 37 000 кв. метра и се намира в най-престижната част на Индия. Достига 27 етажа, като всеки таван с двойна височина се брои за два етажа. Въпреки огромната си височина, обаче е проектиран да издържа на силни земетресения. Човекът, който притежава най-скъпата къща в света

Тази сграда е така проектирана с традиционни, естествени елементи, но също има и цели 6 етажа, предназначени за паркиране. Имотът разполага с огромен храм, апартаменти за гости, голям салон, салон за сладолед и частен киносалон, до който всички имат достъп. Има дори снежна стая, която произвежда снежинки, ако температурите в Индия станат прекалено високи.

Бъкингамският дворец – 6,7 млрд. долара

На първо място по цена, съвсем заслужено със своите 6,7 млрд. долара, застава Бъкингамският дворец, макар и да не бъде обявен за продажба скоро. Домът на британското кралско семейство разполага с 240 спални, както и плувен басейн и лекарска хирургия, като също е отворено за обществеността за обиколки с екскурзовод. Правят ремонт за 460 млн. долара на Бъкингамския дворец

Общо този дворец съдържа 775 стаи: 19 парадни стаи, 92 офиса и 78 бани, 52 кралски спални и спални за гости, 188 спални за служителите. Освен това има огромен персонал, който да се грижи ежедневно за него, както и красиви градини. Разполага със собствен параклис, поща, плувен басейн, кафене, лекарски кабинет и кино. Говори се, че в това огромно луксозно имение има още няколко тайни стаи.

Тук можете да видите някои от най-забележителните стаи в Бъкингамския дворец

Построен е на мястото на бивша градина с черници, засадени от крал Джеймс I (1603-25). Името на двореца идва от Джон, херцог на Бъкингам и Норманби, произведен в  през 1703 г. Той построил за себе си голяма представителна къща – Бъкингам Хаус. През 1761 г. Крал Джордж III купува Бъкингам Хаус за съпругата си кралица Шарлот, за да създаде удобен дом за семейството си, близо до официалната резиденция тогава – дворецът Сейнт Джеймсис.

Бъкингам Хаус става известна като Къщата на кралицата, където се раждат 14 от 15-те деца на крал Джордж III. Бъкингам Хаус е нарeчена Бъкингамски дворец през 1820 г. от архитекта Джон Неш, преустроил двореца за крал Джордж IV. Кралица Виктория е първият монарх, използвала Бъкингамския дворец за своя официална резиденция от 1837 г.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Колко плати Роман Абрамович за най-скъпия имот в Израел?

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички