Volkswagen обучава 22 000 работници да сглобяват електромобили


Volkswagen обучава 22 000 работници да сглобяват електромобили
Снимка: Volkswagen AG

4860

Автомобилният гигант Volkswagen стартира мащабна програма за преквалификация на 22 000 от работниците си, за да могат да сглобяват електромобили в най-големия завод за автомобили в Европа – във Волфсбург, Германия, съобщава ESG Today.

Там ще се прави масовият модел ID.3, като производствените мощности ще бъдат обновени чрез проект за 460 млн. евро. Част от парите ще бъдат инвестирани в обучение на персонала. Volkswagen ще инвестира близо 90 млрд. евро в електромобили

По програмата вече има т.нар. eMotionRoom, наподобяваща escape room и запознава служителите с различни проблеми, които трябва да се решават при сглобяването на електромобили. Освен това са предвидени теоретични и практически модули, като целта е до лятото 1200 работници да са обучени да сглобяват ID.3.

„Volkswagen непрестанно работи по иновативни обучителни и развойни концепции по нашия път към превръщането ни в доставчик на устойчива и софтуерно ориентирана мобилност. Тези концепции са ключът към успешната трансформация – колкото по-дигитален става светът, толкова по-важни за нашата конкурентоспособност стават уменията на нашия екип“, заяви Гунар Килиан, член на Борда на директорите по човешките ресурси.

Работата по завода във Волфсбург трябва да бъде завършена до 2025 г. По думите на мениджъра на предприятието Райнер Фесел след обновяването поточната линия ще може да сглобява едновременно електромобили и коли с двигатели с вътрешно горене. Това, заедно с перспективната платформа SSP, ще превърне VW в единствения мултиплатформен автомобилен производител за години напред, уверени са от компанията.

От 2021 г. VW следва стратегия, според която до 2030 г. 70% от портфолиото на компанията трябва да е електрифицирано, а към 2033 г. в Европа да не се предлагат модели на бензин или дизел.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Volkswagen и Qualcomm ще правят автономни автомобили

Продажбите на Volkswagen удариха невиждано от 10 години дъно

Volkswagen вдигна заплатите и даде щедри премии, но инфлацията ги изяжда

 

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички