Danone залага на "тъмната материя на растителното царство“


Danone залага на "тъмната материя на растителното царство“
Снимка:

5385

Френският хранителен гигант Danone взе решение за партньорство със стартиращата компания Brightseed за изучаване на растителни молекули с помощта на изкуствен интелект. Тези молекули са пряко свързани с човешкото здраве, пише Bloomberg. Danone уволни изпълнителния си директор

Партньорството на Danone с Brightseed е в тон с модерното движение „Храна като лекарство“, което се стреми да комбинира фармакологията (изследване на ефектите на лекарствата върху тялото), храненето и устойчивостта на околната среда.

Движението набира скорост, тъй като засегнатите от коронавирус потребители стават все по-внимателни към здравето си, и растителните храни стават все по-популярни. 

Тригодишното партньорство с Brightseed ще позволи на компанията да научи повече за растенията от прибиране на реколтата до чинията на масата. Създадоха говеждо месо от спанак

Според Brightseed сега отделни молекули могат да бъдат включени в храната, а това напълно да промени начина ни на отглеждане и обработка на зеленчуците и плодовете.

Клинични изпитвания, обаче, все още не са проведени. 

Начинаещата компания, която е събрала вече около 52 милиона долара, ще създаде най -голямата в света библиотека от растителни съединения, обединяваща неизследвани досега биоактивни вещества. Авторите на идеята ги наричат ​​„Тъмната материя на растителното царство“.

Още от Иновации и наука


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички