Fujitsu предлага високопроизводителен сървър за масовия потребител


Fujitsu предлага високопроизводителен сървър за масовия потребител
Снимка: Fujitsu

5071

Fujitsu подпомага глобалната трансформация, ръководена от данните, като пуска на пазара достъпен за масовия потребител сървър с NVIDIA GPU-ускорени изчисления за иновативни натоварвания с изкуствен интелект. Портфолиото PRIMERGY GX сървъри осигурява високоскоростна производителност за сложни за обработка задачи както днес, така и в бъдеще.

Понастоящем повечето данни, събирани и съхранявани от организациите, остават неизползвани. Но базираните на NVIDIA GPU-ускорени изчисления ще променят това. Според изследване на Gartner пазарът на сървърни графични процесори продължава да се разширява с над 20% CAGR. Предприятията все по-често използват графични процесори в центровете за данни, за да ускорят значително производителността на процесите, включително изкуствен интелект, науки за данните, дълбоко обучение, анализ на данни, виртуални десктоп инфраструктури (VDI) и графики.

Разработени изключително за GPU-ускорени работни среди, новите Fujitsu PRIMERGY GX2460 M1 сървъри оптимизират както изчислителните възможности, така и работата на NVIDIA графичните процесори и трансфера на данни, използвайки най-новата технология с усъвършенствани AMD процесори и високоскоростни PCIe Gen4.0 шини. Това дава значителен тласък на производителността на сървъра за натоварвания с голямо количество данни. Организациите могат да си създадат конкурентно предимство като отключат нови ползи и ускорят извличането на стойност от своите данни, което ще им позволи да трансформират потребителското преживяване, да разкрият нови пазари и да увеличат продуктивността на служителите си и процесите.

Отлично съотношение цена-производителност за сложни корпоративни задачи

Предлагайки отлично съотношение цена-производителност за широк набор от сложни корпоративни задачи, двупроцесорният рак сървър PRIMERGY GX2460 M1 разполага с второ поколение AMD EPYC процесори с до 32 ядра, 1TB DDR4 памет и до 4 NVIDIA сървърни графични процесори. Осем NVMe/SATA дискове гарантират светкавично бързо съхранение на големи количества данни, докато до шест високоскоростни PCIe Gen4.0 слота поддържат графични процесори, опции за съхранение на данни и мрежови карти за гъвкаво разширение. С компактния си размер, универсалният сървър е проектиран да бъде енергийно ефективен, като гарантира ниски разходи за притежание (TCO). Той се управлява лесно заедно с други дейта център инфраструктурни ресурси посредством Fujitsu Software Infrastructure Manager (ISM).

"Данните са ключовият фактор за бизнес в днешния свят, ориентиран към данните, за всички индустрии, независимо от размера на компанията. Тъй като информацията продължава да расте експоненциално, организациите трябва да я придвижват по-бързо, да съхраняват по-големи количества и да я обработват в периферията, центровете за данни и облака. GPU-ускорените изчисления са платформата, от която имат нужда, за да го направят интелигентно.

Точно затова разширихме нашето PRIMERGY портфолио с представянето на PRIMERGY GX2460 M1 – изцяло нова, произведение на изкуството сървърна категория, която предоставя на клиентите идеалното решение за техните изкуствен интелект, науки за данните, графика, високопроизводителни изчисления (HPC) и VDI среди. Използвайки увеличена изчислителна мощ, бизнесът ще може да извлече повече от своите данни, да отключи нови възможности и да осъществи своите най-амбициозни стратегии за растеж, ръководени от данните", споделя Оливие Делашапел, ръководител на управление на категории продукти в Европа във Fujitsu.

Цена и наличности

PRIMERGY GX2460 M1 ще бъде наличен за поръчки от ноември 2020 г. от оторизирания за България дистрибутор АЛСО България ЕООД, както и чрез SELECT партньорската мрежа на Fujitsu.

Повече за разработките на Fujitsu и актуалните тенденции, четете в блога на компанията.

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички